זמן נטילת כדורים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/11/2015 | 20:30 | מאת: שרי

שלום, אני צריכה להתחיל לקחת את הכדורים הבאים : א. אמלודיפין 10 מ"ג (amlodipine) - פעם ביום. ב. רמיפריל 2.5 מ"ג (ramipril) - פעם ביום. מתי כדאי לקחת אותם ? האם לקחת אותם יחד ? בנוסף אני לוקחת ליפיטור 10 מ"ג כדור אחד פעם ביום לפני השינה, וכן ויטמין D בצהריים.( הומלץ לי ע"י רופא לקחת תוסף תזונה גם Q 10 , אבל אני עדיין לא לוקחת אותו) . תודה .

שלום, בד"כ שמתחילים טיפול ביתר לחץ דם מתחילים טיפול בערב (לפני השינה) במיוחד טיפול ברמיפריל מחשש של נפילת לחץ דם. כי לא רוצים שיהיה תת לחץ דם בשעות הבוקר או היום כאשר אתה בפעילות. אבל לאחר מכן עם הסתגלות הגוף לתרופות (וגם לפי מדידות לחץ דם במהלך היום) יכולים להעביר את הטיפול לבוקר (לקחת אמלודיפין וגם רמיפריל בבוקר ואפשר ביחד). בקשר לליפטור ההמלצה על מנת לא לגרום לבלבול אצל המטופלים הינה לקחת בערב, אבל ליפטור אם פספסת מנה בערב אתה יכול לקחת בבוקר (כי לתרופה יש זמן מחצית חיים ארוך שמכסה יממה שלמה ללא קשר לשעת הנטילה, בשונה לדוגמה מסימוביל שטיפול זה יש לקחת רק לפני השינה כי יש לו זמן מחצית חיים קצר של שעתיים בערך).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי