אטודלק 400 או Ibufen 400

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2015 | 15:33 | מאת: עדי

קיבלתי מהרופא מרשם לאטודלק 400 שלא כלול בסל תרופות או לIbufen 400 שכלול. האם יש להן השפעה שונה? מה כדאי לקחת לכאבים באובחנו עי האורתופד כדורבן?

שלום, שתי התרופות שייכות לאותה משפחה פרמקולוגית- NSAIDs, ולכל התרופות מהשפחה יש אפקטיביות דומה, אבל מבדילים ביניהם על פי רעילות ויחס עלות תועלת (למשל תופעות לוואי כלייתיות וגסטרואנטסטינליות). המינון המקסימאלי של אתופן הינו עד למינון מקסימלי יומי של 1,200 מ"ג לעומת אבופין (נירופין או אדוויל זה אותה תרופה) שאפשר להגיע למינונים גבוהים עד 2400 מ"ג ליום. אתופן משמש לטיפול בכאב חריפיים בשלד. לשתי התרופות יש תופעות לוואי במערכת העיכול ולכן יש לקחת עם אוכל. בעיקרון את יכולה לקחת את הטיפול באבופן מכיוון שלשתי התרופות יש אותה יעילות אבל תדירות המתן ומשך ההשפעה של כל אחד מהתרופות שונה לטובת אטופן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי