אם אני אלרגית לaugmentin, מותר לי ליטול דוקסילין?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2015 | 09:31 | מאת: זהר

רופאת המשפחה שלי הודיעה לי בהודעה קולית שיש לי דלקת והשאירה את המרשם מחוץ למשרד שלה, והנחתי שהיא לא תרשום לי תרופה שאני אלרגית אליה. אבל אני מרגישה גירוד (תופעת הלוואי שאני סובלת ממנה עקב נטילת אוגמנטין), וחשבתי שאולי כדאי לברר...

שלום, תחושה של גרד אינה מצביעה על רגישות לאוגמנטין אשר מצריכה הפסקת טיפול בתרופה. רגישות לתרופה הינה מצב של פריחה מפושטת ברוב הגוף עם תחושה של חנק וקוצר נשימה אשר כן מצריכה הפסקת טיפול בתרופה. ולכן מצבך אינו מצביע על רגישות לתרופה. בקשר לדוקסילין הינה אנטיביוטיקה ממשפחת אחרת בשונה מאוגמנטין (משפחת הפניצילינים) ולכן תלוי בסוג הזיהום והמלצת הרופא ניתן לקבל טיפול באנטיביוטיקה ממשפחה אחרת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי