שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/10/2015 | 11:30 | מאת: דרק

שלום נטלתי בעבר מספר פעמים כניסוי ותהיה עד 50 מג ריטלין רגיל בהדרגה ובהנחיית פסיכיאטר. דרך אגב אני בן 36 אבחנו אותי כסובל מהפרעת קשב וריכוז. ריטלין רגיל לא סייע לי ועדה אפקט הפוך. הפסיכיאטרית המליצה על ריטלין la ואם לא יעבוד קונצרטה. שכחתי לשאול אותה כמה פעמים צריך לקחת ריטלין לפ י שמסיקים אם זב עובד בכלל. לקחתי פעם אחת גלולה la 40 מג ועשה אותי לא מרוכז ואי שקט בשלב מסוים. האם פעם אחת זה מספיק להבין שזה לא עובד או זה עניין של מספר פעמים? כי ממה שהבנתי זה תרופה לצורך ולכן על פניו ניתן להבין שפעם אחת מספיק להבין אם להמשיך או לא. אותה השאלה גם לגבי קונצרטה 54 מ"ג שנטלתי יומיים ולא נרגיש שיפור אפילו קצת עייפות וחוסר ריכוז אודה לתשובתך דרק

שלום, הקונצרטה והריטלין LA הם תכשירים בעלי משך זמן פעילות ארוך יותר - זמן בו המטופל נמצא תחת השפעת החומר באופן יציב. משך זמן הפעילות הארוך גם משפר את ההיענות לטיפול. בנוסף, תודות לפיזור החומר לאורך זמן ארוך, יש לקונצרטה ולריטלין LA פרופיל תופעות לוואי נוח יותר ופחות תופעות "גמילה" לעומת הריטלין קצר הפעולה.ולכן שני הטיפולים לא כמו שתארת "לפי הצורך", ואין לקבוע כישלון טיפולי רק ממנה אחת, זה עניין של איזון ותגובה, במיוחד ששני התכשירים שציינת משתחררים באופן מושהה לאורך היום. בנוסף יש לציין שהטיפול בריטלין קשור בקיום הבדלים בין אישיים בין המינון אשר יוביל לתגובה אופטימלית עבור כל אדם. יש לפנות לרופא ולהיוועץ איתו בקשר למינון שאתה נוטל כי יתכן ויש צורך בהעלאת מינון, וחשבות לדעת שיש חשיבות להיענות טובה לטיפול על מנת לקבל את האפקט הרצוי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי