פספוס גלולה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/10/2015 | 12:55 | מאת: ניצן

אני נוטלת גלולות של yaz בשעה 21:30 כל ערב. אתמול פספסתי את הגלולה (מס 7) ונטלתי אותה בשעה 10:30 בבוקר. בספר ההסבר על הגלולות כתוב להוועץ עם הרופא. מה עליי לעשות?

שלום, לפי המידע שיש בעלון : אם שכחת ליטול את התרופה אם שכחת ליטול טבליה ורודה, (פעילה (מתוך טבליות 1-24 בחפיסה, עלייך לפעול לפי ההנחיות הבאות: אם העיכוב בנטילת הטבליה קטן מ 12- שעות, ההגנה מפני הריון לא נפגעה. טלי את הטבליה מהר ככל שניתן והמשיכי בנטילת שאר הטבליות כרגיל. אם העיכוב בטבליה גדול מ 12- שעות, ההגנה מפני הריון עלולה לקטון. ככל שמספר הטבליות ששכחת גדול יותר, כך עולה הסיכון להריון. שכחת ליטול טבליה אחת בלבד בימים (1-7) (שורה ראשונה : טלי את הטבליה שנשכחה מהר ככל שניתן, גם אם המשמעות היא שאת צריכה ליטול שתי טבליות בו זמנית. המשיכי בנטילת שאר הטבליות כרגיל והשתמשי באמצעי מניעה נוספים (כגון קונדום) במהלך 7 הימים הבאים. אם קיימת יחסי מין בשבוע שקדם ליום בו שכחת ליטול טבליה, אזי יש סיכוי שהנך בהריון. במקרה זה היוועצי ברופא ולכן במקרה שלך עברו בערך 12 שעות, ולכן יש ליטול טבליה באופן מיידי, אבל בכל מקרה יש לפנות לרופא על מנת לקבל חוות דעת נוספת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי