מונורול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/10/2015 | 17:49 | מאת: דורית

שלום ותודה מראש, ב-11.10 הלכתי לרופאה אחרי בדיקת שתן שהיו לי ליקוציטים קצת גבוהים וכאבי בטן. נתנה לי מונורול ואמרה לי לקחת גם בשלישי ורביעי. למרות שכתוב שזאת מנה חד פעמית !!! לקחתי בשלישי (רביעי לא לקחתי) התעוררתי ברביעי עם קשיי וקוצר נשימה כבר יותר משבוע שאני נחנקת ומרגישה שהאוויר תקוע לא נכנס לי לריאות. הייתי אצלה לפני כמה ימים בדקה לי את הריאות ואמרה שהם נקיות לחלוטין ולא רצתה לתת לי צילום ריאות. שאלתי אלייך בבקשה, מותר לתת מונורל אחרי יומיים? מה שנאמר לי מרופא נשים שלא לוקחים עוד מנה מפני שמנה אחת עושה את העבודה ואין צורך ליטול יותר ממנה אחת כיוון שהדבר אינו מגביר את יעילות התרופה ואף עלול לגרום לתופעות לוואי בשכיחות גבוהה. האם תופעות הלוואי הם קשיי נשימה וזה יעבור לי לדעתך או שאסבול ככה כל החיים? מרגישה שאני הולכת למות בגלל זה וגם יש לי כאבי גב עליוניים ובית החזה מה שלא חוויתי בחיי. תודה על תשובתך הכנה לגבי מנת יתר של מונורול. תמוה שהרופאה טענה שאפשר לקחת? תודה דורית

שלום דורית, בד"כ מונורול ניתן כמנה חד פעמית ללא צורך בעוד מנה, ומצפים לשיפור תוך 2-3 ימים. בחלק מהמקרים נותנים עוד מנה אחרי יומיים אם לא חל שיפור, אבל לא נותנים מנה יום אחרי מתן המנה השניה. תחושת החנק שאת מדווחת עליה יתכן שנובעת מרגישות של הגוף שלך לתרופה (תגובה אלרגית), ולכן יש לפנות לרופא על מנת לשלול רגישות לתרופה ובמקרה הצורך להחליף לטיפול אחר (כמו מקרודנטין).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי