זיטרומקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/09/2015 | 21:38 | מאת: חגית

בני בן 19 נמצא ברומא ונתנו לו זיטרומקס לדלקת גרון כנראה 500 מג .3 כדורים ל שלושה ימים . האם זוהי אנטיביוטיקה מתאימה ?

שלום, קודם יש לציין שברוב המקרים של כאבי גרון מדובר בוירוסים ולא חיידקים ולכן טיפול אנטיביוטי אינו מתאים. ברגע שיש אבחנה של דלקת גרון עם מרכיב חיידקי הטיפול בזיטרומקס הינו מתאים בכך שהמינון הינו : 500 מ"ג פעם ביום למשך יום אחד, ומהיום השני ועד היום החמישי 250 מ"ג פעם ביום. (משך הטיפול הניו 5 ימים).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי