בונדורמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/09/2015 | 11:14 | מאת: אבי

שלום , 1.למה בעלון של בונדורמין רשום שאסור לעשן ? מה הקשר לתרופה ? 2.לאחר כמה זמן התרופה יוצאת מן הגוף ? תודה

שלום, 1-לפי מה שרשום בעלון שצריך להימנע מעישון, וההסבר שיכול להיות מאחורי זה בכך שידוע שהעישון מכיל ניקוטין מה שיכול לעורר, וזה נוגד נוגד את המטרה לשמה ניתנה התרופה, שהיא טיפול בנדודי שינה והארכת זמן שינה . 2-לתרופה BONDORMIN יש זמן מחצית חיים של 3.6-7.9 שעות (שזה הזמן הדרוש עד ש- 50% מהתרופה תתפנה מהגוף) ז"א שהיא מתפנה מהגוף מ24 שעות עד 4 ימים וזה גם תלוי במטופל עצמו מבחינת תפקוד כלייתי, מאחר ו- 2/3 מהתרופה מתפנה כלייתית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי