זריקת נבידו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/09/2015 | 21:26 | מאת: דן

שלום לאחר טיפול של חודשיים בטסטומקס 25 מ"ג, ביקשתי לרופא מרשם לזריקת נבידו (יותר קל לשימוש מבחינה פרקטית). בתקווה שהקופה תאשר כמובן. 1.מה הייתרונות והחסרונות של הזריקה לעומת הג'ל? מבחינת תופעות לוואי וסיכונים יש הבדל? 2. הזריקה היא אחת לשלושה חודשים, הבנתי שבתחילת הטיפול היעילות היא לפחות משלושה חודשים, איך ניתן לדעת זאת? 3. הרופא ביקש שההזרקה תיעשה בשני הצדדים, 500 מ"ל בכל צד. מה הסיבה לכך? זה לא יגרום לכך שהשחרור יהיה כפול? 4. מבחינת היעילות/כמות זה דומה למינון של הטיפול בג'ל? תודה רבה

דן שלום, 1. היתרונות בזריקת NEBIDO הם נוחות – כפי שציינת הזריקה אכן ניתנת אחת לשלושה חודשים, לעומת הג'ל שבו השימוש הוא יום- יומי. החסרונות ב- NEBIDOהם מתן בזריקה תוך שרירית (INTRA MUSCULAR) לשריר העכוז (gluteal muscle) שעלולה להיות לא נעימה / מכאיבה . בנוסף, יש לקחת בחשבון ש-NEBIDO הינה תרופה חדשה יחסית לג'ל הטסטומקס, ולכן יש פחות ניסיון קליני בשימוש בה (בייחוד באוכלוסיה מעל גיל 65). מבחינת תופעות לוואי – קיימות תופעות לוואי דומות יחסית בשימוש בג'ל טסטומקס , וגם בשימוש בזריקת NEBIDO (פרט לתופעות הלוואי המקומיות- הנובעות מצורות המתן השונות). התופעות הנפוצות ביותר בשימוש ב- NEBIDO הם הופעות אקנה או כאב מקומי באתר ההזרקה. וגם מבחינת סיכונים – הם דומים יחסית בין שני צורות המתן השונות. 2. לאחר מתן הזריקה הראשונה בלבד, ייתכן ויהיה צורך במרווח זמן קצר יותר עד למתן הזריקה השנייה (מינימום 6 שבועות, אך פחות מ10-14 שבועות). בשלב זה, ובאופן כללי, יעילות הטיפול יכולה להימדד עפ"י סימפטומים קליניים ועפ"י רמות הטסטוסטרון בדם (שאותם יש לבדוק לפני תחילת הטיפול, לאחר התחלת הטיפול ובהמשך באופן שגרתי). כמובן שיש להיוועץ ברופא בנושא זה. 3. מחיפוש בספרות לא מצאתי סימוכין למתן התרופה כ-2 זריקות של 500 מ"ג (2 מ"ל בכל צד). בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי