התנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/09/2015 | 23:59 | מאת: צבי

שלום אני סכרתי ומקבל לנטוס והומולוג בזריקה וגלוקומין ליטורוה בזפיברט וטגטרול ובנוסף משתמש בקנאביס רפואי האם ישנה התנגשות בין כל התרופות האלה תודה

שלום, אין מניעה לשלב בין התרופות שציינת, אבל כמה נקודות חשובות שכדאי לדעת : 1. שילוב של בזפיברט יחד עם ליטורוה עלול להעלות את הרמות של ליטורוה ויחמיר את תופעות הלוואי של התרופה, ולכן יש לדווח לרופא בעת הופעת תופעות בלתי רצויות של התרופה (להסתכל בעלון לצרכן של לטורוה). 2. אפשר במקום השילוב של שתי התרופות (בזיפיברט +ליטורוה) לשקול החלפת הטיפול והתחלת טיפול בשומנים חזק יותר כמו קריסטור, במקום לתת שתי תרופות. 3. הטיפול בטגרטול עלול להפחית את האפקט הפרמקולוגי של ליטורוה כי מגביר את הפירוק של התרופה בכבד, ולכן יש כאן עוד סיבה להחליף ליטורוה לסטטין חזק אחר שלא מעורב בהתנגשות בין תרופתית עם טגרטול כמו קריסטור.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי