התנגשות בין תרופתית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/08/2015 | 06:57 | מאת: גדי

שלום, מבקש לדעת האם יש התנגשות בין מדלל דם ELIQUIS 5MG ובין כדור נגד הפרעות קצב לב בשם MULTAQ. אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה רבה, גדי

שלום, השילוב של MULTAQ עם ELIQUISמחייב זהירות, בכך ש- MULTAQ גורמת לעיכוב פירוק של ELIQUIS ובכך יש עליה ברמתו של ELIQUIS בדם בכך זה עלול להגביר את הסיכון לדמם. ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל בשאלה להפחתת מינון ל- 2.5 מ"ג במקום 5 מ"ג, ולדווח לרופא בעת הופעת סימנים של דמם.

25/08/2015 | 20:32 | מאת: גדי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי