שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/08/2015 | 10:42 | מאת: liron

שלום אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם רוקסו והיסטפד קומפאונד לינקטוס נגד שיעול. רציתי לדעת האם מותר לי לקחת קסנקס 0.5 xr במידה ולא כמה זמן אני צריכה לחכות בינהם? תודה מראש

שלום, לקיחת קסנקס יחד עם היסטפד קומפאונד לינקטוס אינו אסור, אבל לא מומלץ, מכיוון שעלול להיגרם תופעות לא רצויות כגון אפקט סדיטיבי מוגבר, סיכון לדיכוי נשימה, ירידה בלחץ הדם, ולכן צריך להיזהר בנטילת שתי התרופות יחד, ולשים לב לאפקטים הלא רצויים שציינתי מקודם, אשר מופיעות בעלון של התרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי