מה עדיך קסרלטו או קומדין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/08/2015 | 16:56 | מאת: דנה

שלום , אני מאוד מבולבלת ...אבא שלי עבר במהלך אשפוז תופעה של פרפור פרוזדורים ככל הנראה משהו נקודתי . עם זאת עקב גילו קרוב ל- 90 מקבל קומדין 2.5 מ"ג ופרוקור 200 מ,ג (פעם ביומיים ) . עקב מדדים של INR מעל 3 , שיניתי את המינון מפעפ לפעם כך שיהי מעט מעל 2 (על פי המלצת קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב .) אבא שלי סובל מבעיות בכיס המרה ולכן גם אנזמי הכבד יחסית גבוהים . אנא התייחסותכם : 1. עם לוקחים בחשבון כל הפרמטרים , מחלות (בעיות עם כיס המרה ), חולשה כללית וגילו המתקדם איזו תרופה עדיפה (ללא קשר למחיר ) ... 2. מותר לקחת ברזל או מולטיויטמין ביחד עם קומדין? תודה רבה !

שלום, הטיפול בקומדין הינו טיפול שיש איתו נסיון רב, כי מדובר בטיפול שמשתמשים בו מזמן, ויש איתו יותר מידע באוכלוסיה המבוגרת וגם באוכלוסיה עם ירידה בתפקוד כלייתי (במיוחד כאשר מדברים על אוכלוסיה מבוגרת שבסיכון לירידה בתפקוד כלייתי). אבל הבעייתיות עם קומדין הינו הצורך בניטור של הטיפול בעזרת INR, וגם הסיכון לדמם, ולהגביל בצריכת מאכלים שמכילים ויטמין K כמו ברוקולי, חסות, אבוקדו.. לעומת כך, הטיפול בקסרלטו הינו טיפול חדש, שיש לו מגבלות שימוש, עם פחות נסיון יחסית לקומדין, בעוד שיש מגבלות לשימוש בתרופה בתפקוד כלייתי בינוני עד חמור.ואין להשתמש בתרופה למי שסובל ממחלת כבד שעלולה להגביר את הסיכון לדימום. מצד שני הטיפול בקסרלטו לא מצריך ניטור, פחות גורם לדימומים במערכת העיכול, ואין מגבלה לסוג האוכל (ירקות בצבע ירוק שמכילות ויטמין K) כמו שיש לקומדין. אבל יש לציין שלכל טיפול נוגד קרישה יש סיכון לדמם, ולכן יש להיזהר. אין מגבלה ללקיחת ברזל עם קומדין, אבל יש להיזהר מתוספים שמכילים ויטמין K לפי מה שציינתי מקדודם.

20/08/2015 | 14:27 | מאת: דנה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי