שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/08/2015 | 03:44 | מאת: בן

שלום ברצוני לשאול לגבי היסטמינים ואנטי היסטימינים והאם רמה גבוהה של היסטימינים יכולה לגרום להרחבת כלי דם עד כדי כך לפלאשים האם טיפול של אנטי היסטמינים יכול להועיל כמו בתרופה סימיטידין (h2) או לורטדין h1 תודה

שלום, עלייה ברמות של היסטמין תגרום לכל מיני תסמינים, אפילו רמות בינוניות של היסטמין יגרמו לאדמומיות –פלאשינג, בנוסף יגרמו לירידה בלחץ דם וכאבי ראש. רמות גבוהות של היסטמין יגרמו להגברה בקצב הלב. פעילות של היסטמין המתווכת ע"י רצפטור H1 גורמת לאדמומיות-פלאשינג, תת לחץ דם וכאבי ראש. הפעילות המתווכת ע"י רצפטור H2 היא גרימת טכיקרדיה, ברונכוספזם, תחושת עקצוץ, ובקיבה מתווכת הפרשת חומצה. cimetidineהינו טיפול אנטי היסטמיני חסם לרצפטור 2H – מוריד הפרשה בזלית של חומצה בקיבה. תרופה אנטי היסטמינת אשר חוסמת רצפטור H1 יותר מתאימה לטיפול בתסמינים של אדמומיות שנגרמה כתוצאה מהרחבת כלי דם כדוגמת loratidine.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי