סטטור 40 למוצא אסיאתי .

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/08/2015 | 21:17 | מאת: Agigal

קיבלתי תרופה להורדת שומנים בדם , stator40. בעלון לצרכן שמצורף לתרופה מודגש שאין להשתמש בטבליות של 40 מ"ג במקרה שהחולה הוא ממוצא אסיאתי . אני הודי במוצאי . מדוע לא להשתמש ? וכיצד עלי לנהוג ? להשתמש או לא .

שלום, במספר עבודות שהשוו בין ריכוז רוזובסטטין (החומר הפעיל בסטטור) במטופלים אסיאתיים בהשוואה ללא אסייתים נמצא כי במינונים זהים ריכוזי התרופה בחולים האסייתים היו פי שניים ממטופלים שאינם אסייתים. לכן, מומלץ להתחיל במינונים נמוכים ועדיף להימנע מהמינון הגבוהה של 40 מ"ג. לפי ה- FDA ההמלצה כוללת גם מטופלים מהודו. במקרה שלך כדאי להציג את המידע הזה לרופא המטפל ולשקול האם יש הצדקה למינון הגבוהה של 40 מ"ג ואז יהיה צורך במעקב אחר תפקודי כבד כליות ואנזימים מסויימים (במיוחד CPK), או שניתן לתת מינון מופחת 10 או 20 מ"ג. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי