תרופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/08/2015 | 03:47 | מאת: דור

שאלה לגבי תרופות פסיכיאטריות Vipax ו eefexor הן זהות בתוכן venlafixin אך האם שאר הם אותו דבר חד משמעית האם רימירון היא תרופה שגורמת לעליה במשקל תודה

שלום EFFEXOR וגם VIEPAX הן תרופות שהמרכיב הפעיל הוא venlafaxine EFFEXOR קיימת בפורמולציה של שחרור מושהה- אופן השחרור הוא כזה שיספיק מתן אחד ביום. VIEPAX היא תרופה שקיימת בשתי הפורמולציות גם שחרור מיידי וגם שחרור מושהה. Viepax IR ( שחרור מיידי) שונה מ- Viepax XR ( שחרור מושהה) שונה מ- ) EFFEXOR XR שחרור מושהה) ולא בהכרח שהפורמולציות XR EFFEXOR / VIEPAX הנן זהות, ייתכן ויהיה שוני בין שני התכשירים ולכן ממליצה להתייעץ לגבי ההחלפה בין שני התכשירים, ויש להמשיך ליטול את התרופה שכבר את מאוזנת עליה. לגבי REMERON מחקרים הראו שנטילה של התרופה מקושרת לתאבון מוגבר ועלייה במשקל, גם בשימוש לטווח קצר וארוך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי