דופיקר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/08/2015 | 14:11 | מאת: דבורה

שלום, האם התרופה דופיקר עלולה לעורר פרפור פרוזדורים אצל הסובלים מכך? האם היא עלולה להעלות לחץ דם? תודה.

שלום, לאחר חיפוש במקורות מידע לגבי השפעות התרופה דופיקר ,נמצא שאחת מתופעות הלוואי החמורות של התרופה הינה הפרעה בפעילות הלב ,אך במקורות אחרים מציינים שיש להיזהר במתן התרופה בחולים שיש להם פרפור פרוזדורים ברקע . בקשר להשפעה של התרופה על לחץ הדם, התרופה עלולה לגרום לorthostatic HYPOTENSION - כלומר לתת לחץ דם בשינוי תנוחה מישיבה לעמידה (<73%), אך גם בחלק מהחולים עלולה לגרום ליתר לחץ דם (<8%) ולכן יש להיזהר במתן התרופה, ויש להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי