רגישות לאטופן, אוגמנטין, זינט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/07/2015 | 21:49 | מאת: ליזה

היי אימי אלרגית לאטופן , אוגמנטין קו-טרימוקסאזולה, סימואסטאטין וזינאט הרופאה רשמה לה מוקסיויט פורטה 500 האם זו תרופה שמשתייכת למשפחה שאליה היא אלרגית ? תודה על העזרה

שלום, שתי התרופות AUGMENTIN ו MOXYVIT FORTE מכילות את אותו חומר פעיל (AMOXYCILLIN), כלומר שתי התרופות שייכות לאותה משפחה פרמקולוגית שנקראת פניצילינים, ובד"כ יש רגישות צולבת בתוך המשפחה הפרמקולוגית ולכן שימוש בתרופה זו עלול לגרום לתגובה אלרגית. מומלץ לפנות לרופא להחלפת טיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי