השפעות ציפרלקס על תפקוד מיני

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/07/2015 | 10:34 | מאת: שרית

שלום אני נוטלת אסציטאלופרם של טבע במינון 10 מג מזה חודשיים ולפני שבוע הוחלט להעלות את המינון ל 20 מג. מאז ההעלאה אני מרגישה ירידה בחשק המיני בכלל ולהגיע לסיפוק בפרט האם זה כתוצאה מהעלאת המינון והאם זה צפוי לעבור בשלב כלשהו?

שרית שלום, התופעות שאותן את מתארת (ירידה בליבידו ו- anorgasmia ) הנן תופעות לוואי מוכרות של escitalopram בפרט, ונוגדי דיכאון אחרים השייכים לאותה הקבוצה בכלל . ממספר עבודות בספרות נמצא שתופעות אלו עשויות לחלוף בקרב 20% מהמטופלים בתרופה עם הזמן באופן ספונטני. במידה ואינן חולפות ניתן לשקול אפשרויות נוספות ( הורדת מינון, החלפת טיפול וכו') בהתייעצות עם הרופא המטפל. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי