נשירת שער מסיבית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/07/2015 | 11:07 | מאת: שושנה

אני לוקה בתת תריסיות ונוטלת יוטירוקס שנים אחדות. לפני כן נטלחתי אלטרוקסין.. אני נוטלת קרטיה שנה. לפתע התחיל השער לנשור לי באופן מסיבי. בשל היותי צמחונית התגלה חוסר ברזל. אני נוטלת ברזל רך וכל הפרמטרים של הברזל שבו לתיקנם. למה השיער שלי ממשיך לנשור? מה ניתן לעשות? מה כדאי לבדוק? אני בת 69.

שלום, נשירת שיער עלולה להיות מכמה סיבות : 1. חסרים תזונתיים כמו ויטמיני B12 ,B 2. חסרים בברזל, אבץ, חלבונים 3. חוסר איזון של בלוטת התריס 4.טיפול ביוטירקס- עלולה להתרחש במהלך החודשים הראשונים של טיפול אבל לרןב זה זמני והנשירה אמורה להפסיק כשהגוף מתרגל לתרופה. אם השפעה זו נמשכת או מחמירה, יש לומר לרופא המטפל. ולכן חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי כל אחד מהגורמים שציינתי למעלה.

23/07/2015 | 20:45 | מאת: שושנה

החלטתי ליטול ויטמיני B1, B6. אני מאמינה שיסייעו לי בקליטה משופרת של אבץ מגנזיום וברזל שאני נוטלת. אני מבקשת לדעת האם כדאי לי ליטול אותם ביחד בערב לפני השינה? אני נוטלת קרטיה. האין קונטרה אינדיקציה עם אספירין?? ברצוני לדעת כמה ליטול? הכמוסות והכדורים מכילים 100 מ"ג. ליטול כל יום? פעמיים בשבוע? מה מומלץ? תודה!!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי