אומגה 3 עם סטטינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/07/2015 | 16:50 | מאת: פיני

בכל הפרסומים של איגודי הקרדיולוגים בעולם מומלץ לחולי לב לצרוך אומגה 3 לאחרונה נתקלתי בכתבה הפוסלת את זה מה אם כן ראוי ומומלץ לעשות ?

שלום, האם תוכל לרשום את הקישור לכתבה? אומגה 3 הוא תוסף אשר מומלץ כמוריד ליפידים ומוריד לחץ דם ומפחית היווצרות קרישים,דבר אשר מפחית סיכון למחלות קרדיווסקולריות,ומומלץ למניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב,לכן הוא מומלץ לחולי לב. מרבית המחקרים שנעשו (חלקם באיכות טובה מאד) מראים כי יש לצרוך בתזונה כמות מסויימת של שמן דגים ואם המטופל אינו צורך כמות זו יש לתת לו אותה דרך תוסף. ייתכן ויש פרסומים אחרים שסותרים את המסקנות האלו אך מרבית המחקרים ומרבית המומחים חושבים שיש השפעה מיטיבה לצריכת שמן דגים במטופלים עם מחלות לבביות. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי