גמילה מאלפלריד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/07/2015 | 23:14 | מאת: מאיה לוי

שלום רב, אני בת 26 ובמשך חודש שלם נטלתי את התרופה אלפלריד במינון של 0.25 מג ליום. החלטתי שאני רוצה להפסיק ליטול את התרופה והבנתי שיש להגמל ממנה בהורדת מינון. במשך שבועיים ירדתי למינון של 0.065 (רבע כדור) אני סובלת מבחילות וחוסר שקט. מה עליי לעשות ? להפסיק לקחת את הכדור ותופעות הלוואי יפסיקו מעצמן ?

שלום , הגמילה מתרופות ממשפחת benzodiazepines כמו alpralid מצריכה ירידה במינון בהדרגה (ירידה של חצי כדור כל שבוע), מה שאומר שתהליך הגמילה שביצעת היה נכון. למרות זאת, תופעות לוואי שונות יכולות להופיע אצלך. במידה שאין ביכולתך לסבול את תופעות אלו אסור להפסיק את התרופה באופן פתאומי ,ויש להיוועץ עם הרופא המטפל. בברכה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי