טיפול הליקובקטר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/07/2015 | 11:05 | מאת: לילי

בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל ,אריטרומצין,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל , טטרציקלינים,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!

שלום, ניתן להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי פרוטוקול טיפולי נוסף במקרה והטיפול הקודם נכשל, ניתן לשקול טיפול מרובע ולשקול הוספת טיפול בטטיראציקלין במינון של 500 מ"ג 4 פעמים ביום, או דוקסיציקלין במינון של 100 מ"ג פעמיים ביום. יש לציין שהרגישות לפניצילנים מוגדרת כשהחולה חווה שוק אנפילקטי תחת הטיפול או חנק, ולא מדובר בפריחה קלה שהתפתחה בעקבות הטיפול. יש להיוועץ עם רופא האלרגיה שלך על מנת שיגדיר אם מדובר באלרגיה או שלא, על מנת שהרופא שלך ישקול להוסיף טיפול ממשפחת הפניצילנים במקרה הצורך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי