פצע באף בהריון שבוע 35 - מותר סינטומיצין \בקטורבן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/07/2015 | 06:09 | מאת: עדי

הי, יש לי חצקון שצמח בתקצע האף בתוך הנחיר פוצצתי אותו והאזור אדום וכואב אני בהריון בשבוע 35 - האם מותר למרוח משחה אנטיביטית כגון סינטומיצין או בקטורבן ? תודה מראש, עדי

שלום, הבטיחות אינה ידועה. יש להיוועץ ברופא. אין מספיק מידע על שימוש ב- BACTORBAN בתקופת ההיריון, אך הפעולה של התרופה היא מכוונת לאף, כלומר התרופה עובדת מקומית והחדירה שלה לגוף היא מועטה, ולכן הגוף נחשף לריכוזים נמוכים ומוטל בספק אם התרופה תוכל לעבור את השלייה או תזיק לעובר. לא הוכח ש-SYNTHO בטוחה לנשים הרות. לא מומלץ להשתמש בתרופה בסוף ההריון כיוון שהיא עלולה לגרום לתסמונת "התינוק האפור". זוהי תסמונת נדירה, אך מסוכנת מאוד. היא עלולה לגרום לקריסת מערכת הלב של התינוק.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי