תרופה ללחץ דם וכולסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/06/2015 | 08:00 | מאת: ציפי

אני בת 67 ונוטלת תרופות מרשם אמלודופין וסימבסטין 20 מג האם זה בסדר. תודה

שלום, יש תגובה בין שתי התרופות. אמלודיפין מאטה את קצב הפינוי של סימבסטטין מהגוף ולכן יכולה לגרום לריכוז גבוהה של סימבסטטין בגוף מה שעלול להגביר את תופעות הלוואי של התרופה (סימבסטטין). לכן יש המלצה שבמקרה של שילוב שהמינון של סימבסטטין לא יעלה על 20 מ"ג ליום. זה אומר שהשילוב שאת נוטלת מותר. בכל אופן, אם בכל זאת את חשה בכאבי שרירים את יכולה לבקש מרופא/ת המשפחה להחליף את הטיפול בסימבסטטין לתרופה אחרת שהתגובה של עם אמלודיפין פחות משמעותית (למשל אטורבסטטין או רוזובסטטין). בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי