חומצת שתן גבוה בדם והנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/06/2015 | 11:11 | מאת: אסתי

שלום. הילדה שלי בת חודש. היא סובלת מריפלוקס וצרבות קשות. היא מקבלת חלב אם ביום ובלילה אנפמיל א.ר. כל מנה 90cc (אני שואבת וזה הכמות שטיפת חלב קבע לה מגיל שבועיים). התחילו לכאוב לי מאוד הקרסולים ומפרקי הידיים אז עשו לי בדיקות דם. שם מצאו שיש לי חומצת שתן גבוה בדם 7.8 כשהנורמה זה 6.6. השאלה היא: האם אני גורמת לילדה שלי צרבות בגלל החומצה שעוברת בחלב האם? האם להמשיך לתת לה חלב אם או להפסיק ולעבור לפורמולה ולייבש את החלב (הבנתי שהטיפול בי יקח כמה שבועות עד שירד לי החומצה)?

שלום, לא הצלחתי למצוא מידע לגבי מידת חומציות חלב אם באמהות שיש להן רמה גבוהה של חומצת שתן בדם. לדעתי, זאת לא הסיבה לצרבת של הילדה, שכן הרמה של חומצת השתן אינה גבוהה מאוד. בכל אופן לבירור נוסף ניתן לפנות לרופא הילדים ואם לא נמצאה סיבה אחרת לצרבת ניתן אף לבקש בדיקה לחלב להערכת מידת החומציות של חלב האם. מקווה שעזרתי לך אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי