דחוף.. כשלוקחים מטרוג'יל מה ניתן לקחת במקביל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/06/2015 | 07:51 | מאת: אדית

המטרוג'יל מייבש את הפה. האם מותר לקחת סלג'ן על מנת להגביר את כמות הרוק בפה במקביל? האם מותר לקחת ביו-25 ['חיידקים טובים'] וויטמינים במקביל למטרוג'יל ? האם באותה ארוחה?

שלום, הטיפול במטרוג'יל הוא זמני, אז אין צורך במתן במקביל של תרופה אחרת לטיפול בתופעת לוואי של מטרוג'יל. כמו כן יכולות להיות תופעות לוואי רבות לסלג'ן שבשיקול התועלת מול הסיכון עדיף להימנע משימוש בתרופה זו רק בשביל להפחית תופעת לוואי שאינה מסוכנת (יובש בפה). עניין נוסף הוא האם זה באמת יובש בפה או שמדובר בזיהום בקנדידה בלשון שהוא משני לשימוש במטרוג'יל? עדיף לברר מה הבעיה אצל הרופא המטפל ורק אז לחפש פתרון. לגבי פרוביוטיקה, בד"כ מומלץ להפריד בין המתן שלה לאנטיביוטיקה בערך שעתיים. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי