עזרה לאמא - לודיומיל / מלודיל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/06/2015 | 09:02 | מאת: אני

שלום רב, מזה שנים, אימי נוטלת, כדורי לודיומיל עקב דיכאון. לפני מספר שנים התרופה נעלמה מקופות החולים ומבתי המרקחת הפרטיים. ניסיון בנטילת מלודיל לא הצליח עקב תופעות לוואי קשות וכן, סוגים שונים של כדורים. בהמלצת הרופא המטפל, להמשיך עם הלודיומיל, אמי מזמינה את התרופה מחו"ל - תהליך ארוך, מייגע ומורט עצבים (מה שהתרופה אמורה למנוע...) ומאד מאד יקר (מדובר על כמה אלפי שקלים !!) האם אין להשיג את כדורי הלודיומיל בארץ בשום מקום? מדוע נעלמו? איזה כדור יכול להחליף אותו בהתחשב בכך שאימי כבר למודת ניסיונות וסבל ? (כמובן, בהתייעצות עם רופא) תודה רבה מראש, אני

לודיומיל ומלודיל מכילות את אותו החומר הפעיל : מאפרוטילין. ההבדלים בין שני התכשירים יכולים להיות רק בספיגה וגם זאת רק במידה קטנה. אני לא שולל את הסיכוי שהשוני הקטן בכמות הנספגת יכול להביא לתופעות לוואי מסויימות אך סביר להניח שיש גם השפעה פסיכולוגית שאינה קשורה לחומר שנלקח. כלומר עצם החלפת הכדור גורמת לאדם לתגובות מסויימות. ניתן לדעתי לתת צאנס נוסף למלודיל תוך מתן הסבר לאמא והכנה מתאימה מבחינה נפשית כי מדובר באותו חומר פעיל. אם בכל זאת את רוצה רק לודיומיל ניתן לפנות לבתי מרקחת פרטיים שעושים הזמנות מחול והם יכולים לעשות את העבודה הקשה בשבילך. ניתן לחפש בתי מרקחת כאלה ברשת. בהצלחה

20/06/2015 | 09:50 | מאת: אני

מר אליאס טאנוס שלום רב ותודה רבה על התשובה. אכן , החומר הפעיל בשתי התרופות זהה, אך ההרכב שונה - במלודיל יש טלק, אשר גורם, לחלק מהאנשים ובתוכם, לצערי, אמא, תחושת חנק . אין צורך בהכנה נפשית וכיו"ב מאחר ואמא כבר ניסתה מגוון של תרופות אשר יצרו תופעות לוואי קשות. לגבי הזמנת התרופה מחו"ל. אנו מזמינים דרך בית מרקחת אך התהליך מאד ארוך ומייגע והעלות מאד גבוהה. שוב תודה רבה, אני

שלום, בדקתי את חומרי העזר בלודיומיל וגם שם יש טלק. אני מצטט כאן משפט מהעלון לרופא של לודיומיל: Ludiomil® tablets also contain Silica, Calcium phosphate, Lactose, Magnesium stearate, Stearic acid, Hydroxypropyl methylcellulose, Yellow iron oxide (E 172), Polysorbate 80, Titanium dioxide (E 171), Talc; Maize starch, Red iron oxide (E 172) אז כנראה שהבעיה היא לא הטלק.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי