שימוש בטמסולוסין אינבומד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/06/2015 | 22:27 | מאת: נדב

שלום, אני בן 75 ולקחתי עד לאחרונה את התרופה omnic ocas כטיפול בערמונית מוגדלת. לפני שבועיים קיבלתי בבית המרקחת טמסולוסין אינבומד ומאז אני חווה תופעות לוואי שלא היו לי קודם כגון סחרחורות ובחילות. אני מבין ששתי התרופות זהות ורק החומרים הלא פעילים שונים, האם ניתן להשיג עדיין omnic ocas ? או האם יש תרופה אחרת מאותה משפחה שעדיפה? תודה, נדב

שלום, שתי התרופות מורכבות מאותו חומר פעיל אבל אופן השחרור הוא שונה, שוני זה מתבטא בחשיפה משמעותית שונה של הגוף לתרופה וריכוז שלה בגוף מה שיכול להיות אחראי על ת"ל שאתה חווה ניתן לפנות לרופא על מנת לשנות לגנריקה אחרת שלא תרגיש את ת"ל,או לשנות לתרופה אחרת מאותה משפחה ( חסם אלפא1) שלא תגרום לך להרגיש ת"ל אלה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי