אספירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/06/2015 | 01:15 | מאת: ניר

שלום בן 40 מזה כמה שנים שאני לוקח מיקרופירין מניעתי במינון של 75 מ"ג (בהתחלה לקחתי של 100) בהמלצת נוירולוג בגלל קרדיוליפין חיובי בבדיקת דם (נעשתה כחלק מבירור לכאבי ראש וחולשת יד חולפת). יצא לי להיתקל במוצר של חברה לתוספי מזון, והיא יוצאת זול בהרבה מאשר לקנות כל חודש מיקורופירין. רציתי לשאול אם תוכלו בבקשה להציץ בקישור הבא ולומר לי האם המוצר יכול להוות תחליף הולם למיקרופירין, הן מבחינת התועלת הרפואית והן מבחינה בטיחותית. http://www.lef.org/Vitamins-Supplements/item01066/Aspirin-81-mg תודה רבה

שלום, תוסף תזונה לא יכול להיות תחליף של תרופת מרשם, במיוחד כאשר מדברים על טיפול באספירין. המינון של האספירין שאת נוטלת הינו מינון מניעתי (מינון מופחת 75 מ"ג), והמינון שנמצא בתוסף הינו 81 מ"ג, אבל הבעיה שתוסף תזונה כזה אי אפשר לדעת בוודאות אם התכשיר באמת מכיל אותה כמות של החומר הפעיל ?? לעומת המירקופירין שיש לו אישור ממשרד הבריאות שאכן יש אותה כמות של חומר פעיל, בעוד שלא צפוי להיות לה תופעות לוואי חומרות כאשר נוטלים את הכדור בצורה מסודרת. בתוסף לא ניתן לדעת באמת מה הוא מכיל ? והאם הוא בטוח לשימוש, כי התוסף לא עובר אותה פרוצידורה של רישום כמו תרופת מרשם, ולכן לא רואה שיש מקום להחליף מיקרופירין בתוסף שרשמת. בכל מקרה יש להיוועץ גם עם הרופא המטפל שלך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי