פרבנים בתכשירי ברזל לילדים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/06/2015 | 16:23 | מאת: פלונית

שלום, האם אין בעיה בשימוש בפרבנים בתכשירים לבליעה של תינוקות? כמדומני משרד הבריאות אסר שימוש בפרבנים בצורה נוזלית. כדי לתת ברזל, אני צריכה לתת גם את החומרים האלה לבת שלי?... מתלבטת אם לא לוותר כבר על הברזל... תודה

שלום רב, משרד הבריאות אכן אסר על המצאות פרבנים מסוגים שונים בתוספי תזונה נוזליים. ברזל שניתן לתינוקות (פריפל - 3) כטיפות לבליעה, מוגדר כתרופה ע"י משרד הבריאות, ולא כתוסף תזונה. לכן איסור זה אינו חל עליו. במידה ויתברר מידע נוסף בנושא המצאות פרבנים בתכשיר פריפל-3, נעדכן לאחר בדיקה נוספת מול משרד הבריאות . בברכה

04/06/2015 | 00:23 | מאת: פלונית

שבתרופה נוזלית מותר? מה שלא בריא בתוסף, לא בריא בתרופה.. בכל מקרה, תודה על התשובה. אשמח מאוד לשמוע מה יש למשרד הבריאות להגיד. תודה!

22/06/2015 | 00:04 | מאת: פלונית

אני יכולה לפנות גם באופן עצמאי. למי פונים? תודה

23/07/2015 | 16:04 | מאת: אוריין לניאדו

להלן תגובת משרד הבריאות כפי שנמסרה לנו: "תכשירים רפואיים המיועדים לשימוש רב פעמי לאורך זמן מכילים לעיתים קרובות חומרים משמרים כחלק מהפורמולציה שלהם , במטרה למנוע זיהומים חיידקיים ופרזיטיים. הפרבנים משמשים כחומרים משמרים בלא מעט תכשירים ומקובלים בתעשיית התרופות. משרד הבריאות כמו גם רשויות רגולטוריות אחרות לא אסר את השימוש בהם ועוקב באופן מתמיד אחר התפתחויות מדעיות ורגולטוריות בנושא במידת הצורך מבצע התאמות ברגולציה על חברות התרופות." *5400- קו פניות למשרד הבריאות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי