לחץ דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/06/2015 | 19:42 | מאת: אתי

אימי בת 87, סובלת מלחץ דם גבוה, שבגינו היא שותה תרופות שניתנו לה מרופאת המשפחה. בד בבד, בהמהלך חיפושי באינטרנט, נתקלתי בתרופה בשם divya mukta vati . באינטרנט כתוב שהיא מורידה לחץ דם, ואפילו מבריאה את המחלה, עד שלא יזדקקו לתרופות בכלל. בכתובת הבאה כתוב על התרופה: http://www.herbalcureindia.com/swami-ramdev/divya-mukta-vati.html התרופה הזו היא תרופה טבעית, והשגתי אותה מהודו. שאלתי היא, האם כדאי להסתכן, ולהחליף אותה בתרופות של קופת חולים, או לקחת אותה בנובף , או שלא לקחת בכלל. תודה

שלום, בהתחשב בגיל אימך (87) ובתרופות שהיא נוטלת, ההמלצה הינה ליטול את התרופות שהיא מקבלת מהקופה, כי הטיפול התרופתי הזה הינו טיפול מוכח שמשפר את המחלה ואינו עלול לגרום בלתי רצויות משמעותיות. בנוסף שהרופא המטפל בחר את הטיפול שהיא נוטלת בהתחשב בגיל שלה (כי בגיל המבוגר מעל גיל 60, לא כדאי להוריד את ערכי לחץ הדם כמו בבן אדם צעיר כי תת לחץ דם בגיל המבוגר הינו יותר מסוכן ועלול לגרום לנפילות בנוסף לעוד תופעות בלתי רצויות). יש לציין שאתה השגת תרופה טבעית שלא קבלה אישור של משרד הבריאות כלומר לא נבדקה התכלות שלה (ממה היא מורכבת ? האם מכילה חומר פעיל או לא ? האם מכילה חומרים אחרים שעלולים להחמיר את המצב או יגרמו לתופעות לוואי בלתי רצויות ? האם התוסף הזה נבדק במעבדה בארץ ואמת את ההרכב של התכשיר ?ועוד ועוד שאלות..בעוד שאין להסתמך על הפרסום של התכשיר !!! ולכן האישור של משרד הבריאות נועד על מנת לענות על כל השאלות האלו ועל מנת להבטיח את השימוש בתרופות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי