זידובל ג'ל בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/05/2015 | 15:17 | מאת: יסמין

שלום רב, האם השימוש בתרופה מאושר בשליש הראשון של ההרין? אלון התרופה מטעה ואומר שהיא אסורה לשימוש למרות שהרופאה נתנה לי מרשם. תודה

שלום, בספרות יש חילוקי דעות לגבי שימוש בזידובל בהריון, מכיוון שלאחר מתן התרופה היא חודרת את השלייה ומגיעה לעובר. יש לציין שהחשיפה לעובר במתן וגינאלי הינה פחותה ממתן דרך הפה. לפי מאגרי המידע השונים (Micromedex,drugs in pregnancy and lactation) מציינים שהשימוש בתרופה הינו קטגוריה B כלומר הסיכון לעובר אינו מוכח. בנוסף מציטוט של עבודה שפורסמה בשנת 1995 המסקנה של המחברים של העבודה מציינים שהשימוש בתרופה בטרימסטר הראשון לא היה מלווה בסיכון מוגבר למומים בעובר. ולכן בהתחשב בחילוקי הדעות לגבי שימוש בהריון במיוחד בטרימסטר הראשון ההמלצה שאין להשתמש בהריון, אלא רק אם אין תחליף אחר לטיפול. ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי חלופה טיפולית אפשרית.

06/07/2020 | 22:23 | מאת: תהילה

כבר כשלוש שנים אני סובלת מהפרשות ואין רע בת 32 ולא חוויתי תופעות כאלו אך פעם. עברתי הרבה רופאים ואובחנתי לבקטריית וגינוזיס . לקחתי זידובל גיל הריח עבר וכעבור חודש חזר בין לבין גם קיבלתי קאנדידה כתופעת.לוואי הרופא אמרה לי לחזור לזידובל ל5 ימים ואחרי זה פעם בשבוע לתקופה שאין לדעת. אני מנסה להכנס להריון והשאלה אם זה יכול להזיק לתהליך או לעובר במידה ואקלט ? אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אי אפשר להמשיך לנסות כי זה פשוט מגעיל ומצד שני מפחדת שהטיפול הקבוע יכול לפגוע

10/06/2021 | 12:51 | מאת: אנונימית

היי אני בשבוע 11+5 הרופא נתן לי את המשחה הזאת למרות שאני בשליש הראשון להשתמש בה או לא ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי