ניאובלוק - לאחר ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/05/2015 | 11:52 | מאת: לילי

שלום רב, אני נוטלת 1 כדור של ניאובלוק 100 מ"ג. לפני כ- 3 חודשים עברתי ניתוח קיצור קיבה - שרוול. כיום לחץ הדם מאוזן. לפני יומיים ערכתי בדיקות דם ומסתבר רשמת potassium גבוהה ועומדת על 5.2. לציין שלפני הניתוח הרמה הייתה 4.27. האם יש קשר בין נטילת הכדור לבין העלייה בערכים? ואם כן, מה עליי לעשות. תודה מראש,

שלום, היפרקלמיה של 5.2 הינה היפרקלמיה קלה שלא ניתן לשייך אותה לטיפול התרופתי. לפי בדיקת ספרות ופי העלון לרופא נמצא שניאובלוק לא מקושר להיפרקלמיה. אבל היפרקלמיה עלולה להיגרם מעוד גורמים לדוגמה, מאכלים מסויימים, טיפולים תרופתיים, מצבי מחלות, מתן נוזלים שמכילים שאלגן בעת ניתוח אם שימוש בחומרים שמכילים אשלגן.. ולכן יש לחזור על הבדיקה ולהיוועץ ברופא המטפל אם הרמות עדיין גבוהות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי