תופעות לוואי של תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/05/2015 | 16:29 | מאת: גאולה

שלום רב, בעלי בן 77 לוקח בכל יום את התרופות הבאות: מטפורמין אלטרוקסין ניאובלוק קומודין בזפיבראט מזה זמן הוא מתקשה בהליכה. בבדיקה אצל הנוירולוג הוא שלל פרקינסון ואירוע מוחי. ההבחנה שלו: חולשה פרוקסימלית של שרירי הירכיים. לדבריו החולשה יכולה להגרם מפגיעה בשרירים או פגיעה בעצבים. השאלה: האם יש לאחת מהתרופות הנ"ל תופעות לוואי של פגיעה בשרירים או בעצבים ? תודה על תשובתכם

שלום, יש לציין ששימוש בפיברטים (ביזאפרט) עלול לגרום רעילות לשריר (רבדומיוליזיס) המתבטאת בכאבי שרירים, חולשת שרירים ופירוק רקמת שריר, ולכן חשוב לעקוב אחרי תלונות המטופל וערכי CPK בבדיקת מעבדה של הדם. במקרה ויש חשד לרבדומיוליזיס ויש עלייה ב-CPK אז יש להפסיק את הטיפול מיידית ולפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי