אלפלריד ואפקסור בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/05/2015 | 13:37 | מאת: שרון

שלום אני שותה אלפלריד 0.5 ואפקסור 150 פעמיים ביום שניהם אני כרגע מתכננת הריון ורציתי לדעת האם השימוש בכדורים אפשרי בזמן הריון לפי היעוץ הטריטטלוגי הבנתי שניתן אך רציתי לקבל חוות דעת נוספת

שלום, אין איסור מוחלט ליטול alpralid יחד עם efexor במהלך ההריון. אולם בנטילת alpralid קיים סיכון מסוים לעובר שלא הוכח מספיק במחקרים, וישנם דיווחים על הופעת תסמיני גמילה בילוד שאמם נטלה את התרופה alpralid במהלך ההריון. לגבי ה- efexor נטילת התרופה במהלך ההריון מותרת אבל עם זאת נמצא קשר בין נטילת התרופה במהלך ההריון להשפעה לא רצויה על העובר.ולכן במקרה שלefexor מומלץ לשקול החלפה לתרופה אחרת שפחות מקושרת לתופעות לא רצויות. יש להיוועץ עם הרופא המטפל או עם המרכז הטרטולוגי בירושלים לגבי שימוש בתרופות בהריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי