ציפרלקס - מינון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/04/2015 | 12:49 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי קשישה בת 83 הסובלת הרבה שנים ממחלת האלצהיימר, לאחרונה החלו לה בעיות התנהגותיות - עצבנות, חרדה, חוסר התמצאות, היא גם סוכרתית, וסובלת מעוד מחלות כרוניות גופניות לא פשוטות, בעלת רקע במחלות. הרופאה המליצה על ציפרלקס 20 מ"ג - חצי כדור בהתחלה- 10 מ"ג ואז מעבר ל20 מ"ג.היא לוקחת מזה שבוע, ביום יומיים הראשונים היתה חלשה,אפתית , היה לה חוסר תאבון, עכשיו מרגישה קצת יותר טוב. שאלותיי הן: 1. היא האם המינון לא גבוה מדי? כי כתוב שלאנשים בני 65 ומעלה יש לתת 5 מ"ג ואז להעלות למקסימום 10 מ"ג? 2.האם בהכרח התרופה הגנרית פחות טובה מהמקורית, כי אמי קיבלה את הציפרלקס הגנרי של טבע, דרך קופ"ח. והבנתי שהגנרית אף פעם לא יכולה להיות זהה למקורית, קראתי גם שההבדל הוא בציפוי מה זה אומר? 3. אמי סוכרתית המטופלת בגלוקומין? האם התרופה לא מתנגשת עם הצפרלקס? הבנתי שהציפרלקס יכול לגרום לתנודות ברמת הסוכר אשמח להבהרות. תודה רבה מראש מיכל

שלום, המינון שנקבע ע"י הרופא לאמא שלך נכון. היא צריכה לקחת כדור של 10mg פעם ביום (בוקר או ערב), והעלות את המינון ל 20mg פעם ביום אחרי שבוע. ההערה שקראת נכונה לגבי חולים מעל גיל 65 שנים שעברו אירוע מוחי CVA. שתי התרופות המקורית והגנרית מכילות את אותו החומר הפעיל ויש להן את אותה פעילות, ולכן צפוי שנקבל אותו אפקט פרמקולוגי, אבל לפעמים יש חולים שמרגישים שהם מאוזנים יותר תחת התרופה המקורית מאשר התרופה הגנרית. יש לציין שלשתי התרופות יש כמעט אותו פרופיל השפעה על החולים כאשר ההתאמה נעה בין 80%-125% (ולכן זו הכוונה שזה לא בדיוק אותו דבר). ציפרלקס עלול להגביר את הפעילות של גלוקומין, ויכול לגרום להיפוגליקמיה.ולכן חשוב לנטר רמות סוכר ולעקוב אחרי תלונות החולה במצב של היפוגליקמיה ולהתאים מינון של גלוקומין בעת הצורך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי