מינוציקלין...

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/04/2015 | 20:53 | מאת: בן

שלום, לאחר ביקור אצל רופא עור ,ניתנה לי התרופה מינוציקלין 100 גרם. רציתי לדעת האם התרופה עצמה מוציאה פצעים ומוגלה בעור הפנים? (כמו רקוטאן) ואיזה תופעות לוואי הללות להיגרם מלקיחת התרופה? בתודה, בן.

שלום, ההגיון משימוש במונוצקלין הינו בכך שאחד הגורמים העיקריים להיווצרות האקנה היא נוכחות של חיידקים על העור. בכך שחיידקים גורמים לזיהום הנקבוביות, חסימתן ומגבירים הסיכון להופעת אקנה.בנוסף כאשר יש חייקדים אז פצעי האקנה נוטים להיות דלקתיים וקשים יותר. הטיפול האנטיביוטי באקנה ברוב המקרים כולל שימוש באנטיביוטיקה שנקראת מינוציקלין, אשר תופעות הלוואי שלו כוללות בחילה, הקאה ושלשול, סחרחורות קלות או כאבי בטן הן תופעות הלוואי הנפוצות. דלקת המעי הגס עקב אנטיביוטיקה וזיהום-על בפטריה נדירות יותר, אך יש לשים לב להופעתן. מומלץ להימנע מחשיפה לאור כיוון שהתרופה גורמת לרגישות, ועלולה לגרום לפריחה באזורים חשופים לאור. במקרים נדירים לעלולה להופיע פטרת נרתיקית. יש לציין שיש להינמע משימוש בתרופה בהריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי