בעבר ציפלרקס חצי שנה שוקלת לעבור לציפרמיל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/04/2015 | 16:12 | מאת: יפה

שלום רב אני נוטלת טומקסופין אחרי הקרנות מלפני חצי שנה. לקחתי ציפלרקס 1מג כ5 חודשים הפסקתי כחודשיים עקב קהות רגשי מהציפלרקס. שוקלת לקחת ציפרמיל 20מג אולי יהיה יעיל יותר. כיום עצבות וחוסר שינה זמו רב עם יקיצות רבות בשינה. לוקחת מדי פעם כדור שינה אבל מתעוררת הרבה.. אשמח להמלצה תודה

שלום, שתי התרופות מאד קשורות אחת בשנייה. אנסה להסביר זאת. ציפרמיל (החומר הפעיל: ציטאלופראם) הינה מולקולה שכמו הרבה חומרים יש לה "מרכז כיראלי" (אני מודע לכך שהמושג קרוב לוודאי לא אומר לך הרבה). דבר זה אומר שלמולקולה של תרופה זו יכולות להיות שתי צורות הסתדרות במרחב, כאשר רק צורה אחת היא בעלת פעילות רפואית ולצורה השנייה אין פעילות רפואית. ציטאלופראם מכילה תערובת של של שתי הצורות (הפעילה והלא-פעילה) בעוד ציפרלקס (אציטאלופראם) היא הצורה הפעילה בלבד. לכן, לדעתי, לא צפויה תגובה שונה כל כך ועדיף אולי להתייעץ עם רופא מומחה לגבי אופציות אחרות בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי