לוריוון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/04/2015 | 11:08 | מאת: מלי ליאון

שלום אני נוטלת כבר 14 שנים כדור 1 בלילה סבלתי מחרדות קשות ועד היום יש לי מעט אני לא ליכולה ללא הכדור פוחדת להפסיק וגילי הינו 63 לא סובלת משום בעיה רפואית שאלתי האם זה בסדר להמשיך אודה לתשובה

שלום, לוריוון הינה תרופה אשר שייכת לקבוצת תרופות הנקראות בנזודיאזפינים. השימוש בלוריוון לטווח ארוך עלול לגרום לפיתוח תלות ושימוש לרעה כאשר אין צורך בנטילת התרופה. בנזודיאזפינים הינם קב' של טיפולים שאינם מומלצים בגיל המבוגר מכיוון שמגבירים את הסיכוי לנפילות ודיכוי מעכרת העצבים, ולפי ההמלצות של Beers criteria יש להימנע מהטיפול הזה בגיל המבוגר. ולכן כאשר אין צורך בנטילת התרופה, יש להיוועץ עם הרופא המטפל על מנת לשקול הפחתה הדרגתית של המינון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי