סוכרת גבולית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/04/2015 | 14:13 | מאת: עמוס

אני בן 70, באופו כללי בריא - אוכל בריא, פעיל גופנית, שומר על משקל תקין 75/172, לא מעשן. כולסטרול קרוב למגבלה, ניסיתי סטטינים אבל הפסקתי כי סבלתי מכאבי שרירים. לוקח תוסף מגנזיום נגד Anti Leg Cramps התכווצויות שרירים בלילה ותוסף לשמירה על הערמונית (מבוסס על פרחי צבר) בדיקות סוכר במגבלה העליונה - סוכר בדם אחרי צום 99, HbA1C 5.9. בשנה האחרונה בהמלצת רופא המשפחה לקחתי גלוקומין 850. ההשפעה על רמת הסוכר קטנה מאוד. אני מתלבט האם כדאי להמשיך לקחת גלוקומין - מה הסיכוי שזה עוזר לעומת הסיכון שיש בתרופה?

שלום, קודם יש לציין שערך HbA1C הינו ערך לאבילי, שתלוי בגיל, מחלות רקע, היסטוריה של היפוגליקמיה וטיפול תרופתי.מכיוון שאיזון אנטנסיבי בערך HbA1C בגיל המבוגר עלול להכניס את החולה למצב של היפוגליקמיה, ולכן בערכים שיש לך HbA1C 5.9, סוכר בצום 99 מדובר במחלה שהיא בשליטה. הטיפול בגלוקומין בסוכרת הינו קו-ראשון מכיוון שהטיפול הזה הינו היחידי לטיפול בסוכרת שעשוי לשפר בעיקר מדדים מקרווסקולרים(רטינופתיה, נירופתיה..) , וגם חלק מהדדים המקרווסקולרים (כליות, אוטם..) , ולכן הטיפול הזה עשוי לשפר מדדים נוספים חוץ מסוכרת, במיוחד שחולי סוכרת הם בסיכון לסיבוכים מקרו ומאקרווסקולרים.ז.א שיש להטבה נוספת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי