פריחה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/04/2015 | 20:25 | מאת: חני

שלום רב, בת 38 בריאה, נטלתי כדורים לפטריה בציפורן הרגל, כעבור שלושה שבועות של נטילת התרופה הופיעה פריחה על כל הגוף.הפסקתי את הכדורים אולם הפריחה לא עוברת קיבלתי זריקת סטרואידים, כעת מטופלת בפרדניזון 60 מ"ג והאיסטון, האם זו באמת תופעה של אלרגיה לכדורים? ומה עושים ? אין שיפור? תודה

שלום, מצד אחד חשוב לדעת באיזה כדורים השתמשת ? מצד שני חשוב לדעת האם הפריחה הופיעה רק לאחר התחלת השימוש בכדורים ? כי רגישות לטיפול עלולה להתפתח במשך הטיפול ולא תמיד מהמנות הראשונות, ואפילו אחרי מס' שבועות בתנאי שאין מצבי מחלה/טריגרים אחרים שגרמו לפריחה. בד"כ אחרי הפסקת השימוש בתרופה שגרמה לפריחה אמור להיות נסיגה והקלה בפריחה במיוחד אחרי התחלת טיפול בסטרואידים. בכל מקרה חשוב להיוועץ עם רופא אלרגיה, על מנת לקבוע רגישות לתרופה ולשלול מצבים אחרים.

08/04/2015 | 13:20 | מאת: חני

תודה על תשובתך, הכדורים שלקחתיהם terbinafine 250 mg והפריחה הופיעה 3 שבועות אחרי שהתחלתי את הטיפול,הפריחה נוראית למרות שהפסקתי את הכדורים מיד עם הופעת הפריחה, מטופלת בפרדניזון 70 מ"ג והאיסטון ואין שום שיפור רק יותר ויותר אדום , אין הקלה וזה לא מגרד..מה עושים? תודה

08/04/2015 | 13:20 | מאת: חני

תודה על תשובתך, הכדורים שלקחתיהם terbinafine 250 mg והפריחה הופיעה 3 שבועות אחרי שהתחלתי את הטיפול,הפריחה נוראית למרות שהפסקתי את הכדורים מיד עם הופעת הפריחה, מטופלת בפרדניזון 70 מ"ג והאיסטון ואין שום שיפור רק יותר ויותר אדום , אין הקלה וזה לא מגרד..מה עושים? תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי