חיידק בגרון לילדה בת 5 - שבה לעיתים קרובות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/03/2015 | 12:46 | מאת: אורנה

הילדה שלי בת 5 כל חודש, חודש וחצי יש לה חיידק בגרון ומקבלת אנטיביוטיקה. עד עכשיו קיבלה מוקסיפן -סירופ ורוד הרופאה החליפה לה את האנטיביוטיקה ונתנה לה צפוויט פורטה 250 6cc שלוש פעמים ביום למשך עשרה ימים האם זה בסדר להחליף את האנטיביוטיקה? והמינון בסדר? .

שלום, קודם יש לציין שכאבי גרון אצל ילדים ברוב המקרים (עד 70%) לא נגרמים ע"י חיידקים אלא זיהום ויראלי ולכן ברוב המקרים לא צריך טיפול אנטיביוטי. החיידק השכיח ביותר כאשר יש זיהום חיידקי מוכח בגרון הינו - Group A streptococcal pharyngitis שמטופל באנטיביוטיקות ממשפחת הפניצילים כמו מוקסיפן או Rafapen, אבל גם אפשר לטפל באנטיביוטיקות ממשפחת הצפלוספורינים כמו- צפוויט פורטה (בילדים מגיל 5-12 שנים המינון : 250 מ"ג שלוש פעמים ביום- ולכן המינון שנקבע ע"י הרופאה נכון), או אפשר לעבור לאנטיביוטיקות ממשפחות אחרות. יש לציין גם שמשך הטיפול 10 ימים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי