האם נטילת אוגמנטין משפיעה על תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/03/2015 | 19:10 | מאת: יואב

שלום רב. הופניתי לבדיקות דם כלליות כולל ספירת דם,sodium,קריאטנין,POTASSIUM, גלוקוז, המגלובין מסוכרר, ALKALINE PHOSPHATASE,אנזימי כבד וכיו"ב. לקחתי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 7 ימים (שיניים) ואני מתעתד לעשות את הבדיקות כ 4 או 5 ימים לאחר הפסקת נטילת התרופה. האם התוצאות עשויות להיות מושפעות כתוצאה מנטילת האנטיביוטיקה או שאני יכול לבצע את הבדיקות ללא בעיה?

שלום, לפי הספרות המקצועית (Up-to Date + Micromedex) יש אחוז קטן (<1%) מהחולים שתהיה להם הפרעה ב- increased liver enzymes, increased serum alkaline phosphatase, prolonged prothrombin time, thrombocythemia אבל יש לציין שזו הפרעה חולפת וברוב המקרים לא מדובר בעליה חדה במדדים שציינתי למעלה אלא מדובר בעליה קלה , בעוד שמדובר בקורס טיפולי קצר שסביר להניח שלא תהיה הפרעה משמעותית בנוסף שציינת שאתה מתעמד לעשות את הבדיקה כ-4-5 ימים אחרי הפסקת הטיפול. ולכן אפשר לעשות את הבדיקה ולקחת את הנאמר למעלה בחשבון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי