גיוון בתרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/03/2015 | 16:38 | מאת: אלי

שלום, רציתי לשאול האם במידה ונזקקים מדי פעם לכדור למטרה מסוימת למשל כאב ראש,האם כדאי לגוון בסוג הכדור כדי לא להתרגל(ואז יהיה צורך להעלות את המינון בשלב מסוים)?למשל לקחת פעם פרצטמול ופעם איבופרופן במקרה של כאבי ראש, או במקרה של נדודי שינה לקחת פעם אנטי היסטמינים ופעם זופיקלון שעובדים שונה לגמרי אם הבנתי נכון אבל מבחינתי לפחות שניהם עוזרים להירדמות. תודה מראש!

שלום, כאשר אנחנו מדברים על כאב חשוב לטפל בתרופות לפי עוצמת הכאב, ולכן יש משככי כאבים חלשים ויש חזקים. כאשר אנחנו מדברים על משככי כאב חלשים כמו אקמול או איבופרופן החשש מהתמכרות הינו מזערי אבל חשוב לבחור את הטיפול בהתחשב במצבו ובמחלות הרקע שיש לחולה, לדוגמה אם מדובר בחולה עם יתר לחץ דם או פגיעה כליתית אז הייתי נמנע מלטפל בתרופות ממשפחת ה- NSAIDs כמו איבופרופן כי הטיפול עלול להחמיר את המחלות רקע, ואם מדובר לדוגמה בחולה עם פגיעה כבדית/אלכוהוליסט הייתי נמנע מלתת טיפול באקמול כי אקמול עובר פירוק בכבד ובכאשר יש פגיעה כבדית חמורה זה עלול לגרום להרעלה. החשש מהתמכרות מטיפול בכאב מקושר יותר לטיפולים חזקים יותר כמו אופיאטים לדוגמה. ולכן לסיכום החשש מהתמכרות ממשככי כאבים חלשים מזערי, ויש לבחור את הטיפול בהתאם לתגובה שלך לטיפול ובהתחשב במחלות רקע שיש. בקשר לטיפול באנטיהיסטמינים, חלק מהטיפולים האלה יש להם תופעות לוואי - ישנוניות ולכן כאשר משתשמים בהם לטיפול באלרגיה או לכל התוויה אחרת שמאושרת לטיפול ולהיעזר באפקט שלהם לטיפול בנדודי שינה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי