מה הן תופעות לוואי של טבליות ברקסין?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/03/2015 | 20:24 | מאת: כץ בתיה

הבחנתי היום בנפיחות חריגה בקרסול בשתי רגלי, תוהה מה יכול להיות הגורם? אני מטופלת בכדורים ללחץ דם לוסרדקס פלוס , לוסקדקס 50 קרדילוג 25 ולרקפרס. לפני יומיים לקחתי טבלית ברקסין לכאבי גב . האם יש מצב שזה מה שגרם לנפיחות? מה מומלץ לעשות כדי לשפר את המצב? אודה על תשובה. בברכה בתיה

שלום בתיה, השילוב של ברקסין עם הטיפול הכרוני שאת נוטלת (לוסרדקס פלוס) אינו מומלץ, מכיוון שברקסין עלול להפחית את האפקט המשתן של לוסרדקס פלוס ולכן יתכן בצקות ברגליים, בנוסף להפחתת האפקט של הורדת לחץ הדם. יש לציין שגם ברקסין עם לוסרדקס פלוס עלול לגרום לפגיעה כלייתית, ולכן השילוב הזה לא מומלץ ובמקרה ויש צורך חיוני לשילוב יש לעקוב אחרי לחץ דם, בצקות ברגליים (שאת מדווחת), ותפקוד כלייתי. יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי חיוניות השילוב ואם מדובר בטיפול ממושך אז יש מקום להחליף ברקסין לטיפול אחר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי