שימוש בשתי תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/03/2015 | 10:42 | מאת: אילנה

שלום רב, האם יש בעיה בצריכה של טלפסט בנוסף לרמוטיב (St.John's Wort). התרופות לא נלקחות יחד. תודה, אילנה

שלום, קיים דיווח בספרות המקצועית שהשילוב של St.John's wort עם טלפסט עלול להוריד את הריכוז של טלפסט במחזור הדם, מכיוון ש- St.John's wort עלול להפחית את הספיגה ומגביר את הפינוי של התרופה ממחזור הדם כתוצאה מהשפעה על משאבת הקליטה של התרופה למחזור הדם (P-gp).

16/03/2015 | 12:01 | מאת: אילנה

שלום רב, תודה רבה על התשובה המפורטת. במקרה שאני לא מרגישה בדל באפקטיסיות של הטלפסט האם אנ יכולה להמשיך ולהשתמש בשתי התרופות? לא נגרם לי נזק? אילנה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי