דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/03/2015 | 12:31 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן שנתיים שוקל 13 ק"ג. היה עם חום קרוב ל40 מעלות 3 ימים. משתעל, שיעול ליחתי. לפי בדיקת רופא הריאות נקיות- ללא ציפצופים או חירחורים. האוזניים ללא דלקת, גרון לא אדום. הרופא המליץ על ספירת דם+ צילום ריאות כדי לשלול דלקת סמויה. בצילום יצא דלקת, ובספירה WBC יצא 15.10. הרופא המליץ על מוקסיפן 9.5 CC לפעמים ביום ל10 ימים. שאלתי היא: האם מוקסיפן יעזור למקרה זה? (לא צריך אזניל???) והאם המינון נכון? הרופא אמר שבגלל הספירה עדיף מוקסיפן ולא אזניל. תודה

שלום, בקשר לדלקת ריאות בילדים יש מקום לחשוד בדלקת שנגרמת ע"י וירוסים (שלא מצריכה טיפול אנטיביוטי) או ע"י חיידקים אשר מתריכה טיפול אנטיביוטי. טיפול הבחירה בילדים מתחת לגיל 5 שנים לטיפול בדלקת ריאות כאשר חושבים על זיהום חיידקי הינו מוקסיפן שהמינון יכול להגיע עד 90-100 מ"ג/לק"ג ליום שמחולק לשתים או שלוש מנות. לפי המשקל של הילד (בהנחה שהרופא רוצה לתת 90 מ"ג לק"ג ליום) אז יקבל 585 מ"ג פעמיים ביום, ז.א 11.7 מ"ל פעמיים ביום. ולכן המינון שילדך מקבל נמצא בטווח ולא מדובר במינון גבוה. לגבי הטיפול באזניל זה טיפול שמשתמשים בו בילדים מעל לגיל 5 שנים בד"כ לכיסוי חיידקים אטיפים או במקרה ומתפתחת רגישות לפניצילים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי