זנטק לאורך זמן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/03/2015 | 22:38 | מאת: רוני

שלום, ביתי אובחנה כסובלת מהריפלוקס בפגיה. מאז אני נותנת לה זנטק ואוכל אינפמיל- היא בת עשרה חודשים. עדיין פולטת. האם מסוכן לנטול זאת לאורך זמן? הורדתי את מתן התרופה לפעם ביום.

שלום, זנטק הינה תרופה שיש איתה נסיון רב בילדים, ושהשימוש בה בטוח. אבל מסקירה של מאגרי מידע שונים, יש דיווחי מקרה שאי אפשר לקבל מהם קשר סיבתי שמציינים ששימוש קבוע בזנטק בילדים עלול להגביר את הסיכון לדלקת ריאות אצל הילד או לזיהום קיבתי. בנוסף שיש עבודות אחרות שמציינות ששימוש ממושך עלול להגרום לחוסר בויטמין B12, ולכן יש לבדוק רמות ולשקול תוספת. בנוסף יש עבודה שנעשת על פגים שהראתה ששימוש ממושך בזנטק עלול לגרום ל- NEC כלומר דלקת מעי נמקית. אבל כמו שציינתי מקודם שאי אפשר להסיק קשר סיבתי מהעבודות הנ"ל ויש לשקול כל מקרה לגופו, ויש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי תדירות ומשך הטיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי