זנטק לתינוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/02/2015 | 09:51 | מאת: Shay

שלום, בני בן 3.5 חודשים, אובחן כסובל מריפלוקס. לאחר ניסיונות שמרניים יותר הוחלט להתחיל בזנטק על מנת להקל על הסבל שלו (צורח וצורח עד שיוצא הגרפס ומסרב לאכול). שאלותי: משקלו 6.5 קילו, נרשם לו מינון של 1.7 מל. פעמיים ביום. האם מדובר במינון סטנדרטי? לאור טעמה של התרופה הוא יורק חלק ממנה החוצה.. האם צריך להתאים את המינון? באלו שעות מומלץ לתת את התרופה? חלף כבר שבוע ויש שיפור, אם כי עדיין סובל מאד, בעיקר בערבים. האם לצפות להטבה נוספת או ששבוע הוא זמן מספק להסתגלות? תודה רבה

שלום, יש לציין שהטיפול בזנטק אינו מותווה בארץ לטיפול בילדים מתחת לגיל 3 שנים, בעוד שקיימים טיפולים נוספים לטיפול בריפלוקס בילדים שהמתן שלהן הינו פעם ביום, ומתווה לילדים מתחת לגיל 3 שנים ועם טעם שאפשר לילד ליטול. אבל בקשר למינון (בחו"ל) המינון המתאים להתוויה (ריפלוקס) לפי BNF children: 1-6 חודשים : 1 מ"ג/לק"ג שלוש פעמים ביום, מינון מקסימאלי : 3 מ"ג/לק"ג שלוש פעמים ביום. ולכן המינון לפי המשקל : 6.5 מ"ג (0.4 מ"ל) שלוש פעמים ביום. ולפי המינון המקסימאלי : 19.5 מ"ג (1.3 מ"ל) שלוש פעמים ביום. החישוב במ"ל נעשה לפי היחס שכל 10 מ"ל = 150 מ"ג זנטק. יתכן שיש שונות קטנה בין מקורות המידע השונים (לדוגמה ב- Lexi comp אפשר לתת פעמיים ביום במינון בין 4-8 מ"ג/ק"ג/ ליום מחולק לפעמיים ביום.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי